Projet Nudité

Over mij

Mijn naam is Victor van Dijk. In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in de culturele antropologie. Voor mijn studie heb ik twee maanden in Coimbra en Ereira in Portugal gewoond en een half jaar in Salvador, Brazilië. Mijn specialisatie is Latijns-Amerika en Brazilië in het bijzonder. In 1998/99 heb ik onderzoek gedaan voor een documentaire over Tibet en Ladakh. In 2002 heb ik een maand in Zuid-India gewoond, onder meer in Bangalore en Kodaikanal. Ik hielp daar mee bij het opzetten van een centrum en het onderhouden van de website van svajA, dat gespecialiseerd was in het behandelen van RSI, maar waar je ook heen kon gaan om lekker te ontspannen en tot rust te komen. Kodaikanal ligt in een prachtige omgeving hoog (op zo'n 2.200 meter) in de bergen van Zuid-India. In 2005 heb ik mijn steentje bijgedragen aan het opzetten van een naturistische camping in Limousin, Frankrijk: Domaine des Monts de Bussy. De oorspronkelijke website van de camping was geheel van mijn hand.

Update 2014

Inmiddels is het 2014, 10 jaar nadat ik mijn website victorvandijk.nl begon. Projet Nudité heb ik inmiddels afgerond omdat ik mijn antwoord heb gevonden. Ik heb de site online gehouden zonder dat ik er nog onderhoud aan verricht, omdat ik de inhoud wetenswaardig vind en belangrijk om met 'het grote publiek' te delen. Een enkele keer wordt ik nog benaderd over het onderwerp naaktheid en schaamte en dat streelt me.

Mijn interesses hebben zich inmiddels verder uitgebreid. Zo verdiep ik mij momenteel in alles wat maar met (professionele) multimedia te maken heeft, gewoon uit jarenlang opgebouwde nieuwsgierigheid en omdat ik nu de kans heb om al dat moois te bestuderen bij Lynda.com. Ik heb geen persoonlijke belangen bij dat bedrijf, maar ben er enthousiast over omdat het heel eerlijke, open grondbeginselen heeft en — hoewel tegenwoordig een commercieel bedrijf — niet in eerste instantie op winstbejag uit is. Lynda.com wil een platform zijn om op een ontspannen en professionele manier gedegen kennis en ervaring te delen op het gebied van alles wat maar met techniek en creativiteit te maken heeft, ook de mogelijk zakelijke kant ervan.


Logo van Lynda.com

Lynda.com is een 'online training library', zoals ze het zelf omschrijven, waarin je voor een laag, vast bedrag per maand ($25) eindeloos van AL hun hoogwaardige trainingen gebruik kunt maken. Voor $12,50 méér kun je ook onbeperkt alle bijbehorende trainingsmaterialen downloaden — en dat zijn geen lullige bestandjes, maar vaak Gigabytes groot als het bijvoorbeeld om foto en video gaat! Het zijn complete trainingen in de vorm van online videofilmpjes en de kwaliteit van inhoud en vorm is erg hoog en doorgaans gegeven door (soms binnen hun vak beroemde) professionals met vaak decennialange ervaring. Ook beroemdheden zoals de fotograaf Douglas Kirkland delen hun kennis zonder bijbetaling! :-)

 

Victor